top of page

IBM

Er zijn veel problemen op de wereld. Zo zijn natuurrampen als tsunami’ s een voorbeeld hiervan. Maar eerst beginnen we met een korte introductie. Wij zijn Hanna van Duivenvoorde, Marisa van der weerd en Vlad Sirenko. Wij maken deel uit van het programma technasium. Het technasium is een programma waarbij nieuwsgierige jongeren zich kunnen verdiepen in de wereld van Tech en creatief denken. Per week heb je je zes of vijf uur O&O. O&O staat voor Onderzoek en Ontwerp. Het O&O lokaal bestaat uit twee verdiepingen, en is voorzien van een werkplaats met apparatuur: zoals lasercutters, boormachines en 3d printers. Het technasium volg je zes/ vijf jaar lang (het hangt er vanaf of je HAVO- of VWO technasium doet). Je krijgt in een jaar ongeveer 4 projecten. Deze projecten bestaan uit een echt probleem die wordt ingebracht van een bedrijf van buiten school. Zo hebben wij bijvoorbeeld een project gekregen van de bekende, Franse sportzaak Decathlon. je werkt meestal in een team van vier mensen. Onderling verdeel je de taken. Er is één aanvoerder, die heeft de leiding. Twee keer per jaar presenteren alle leerlingen hun ideeën op de technasiumparade. In examenjaar doe je een meesterproef: het praktijkexamen van je technasium-periode. Wij zitten in de tweede klas van het technasium.

Wij zijn nu bezig met de afrondingen van ons project: IBM tjbot. Onze opdrachtgever was natuurlijk IBM. IBM staat voor International Business Machines. Dat betekent Internationaal Bedrijf Machines. IBM is dus een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwerpen en verkopen van computerhardware, software, technologie, eductaie, IT-projecten en dienstverlening. IBM is een van de grootste IT-bedrijven.

IBM heeft de tweede klassen van het technasium (waaronder wij) een opdracht gegeven: Progammeer IBM’s Tjbot voor toepassing in een rampgebied. De opdracht gever wenst een analyse van verschillende rampscenario’s en een keuze voor één van deze scenario’s waarvoor Tjbot kan ingezet worden. Ook wilde opdrachtgever dat de TJBot geprogrammeerd wordt zodat deze kan ingezet worden voor de betreffende toepassing. IBM wil graag weten welke eventuele (hardware) aanpassingen moeten worden gedaan aan de TJBot. Aan het eind van het project zou je een Tjbot opleveren die geprogammeerd is dat de betreffende functies werkend zijn.

ibm-logo.jpg
bottom of page